Националният ансамбъл по ходужествена гимнастика девойки спечели златен медал на международния турнир Irina Deleanu Cup в румънската столица Букурещ. Момичетата на Мария Кънчева в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Везирска, Биляна Писова и бургазлийката Бояна Гелова изиграха великолепно съчетание с пет чифта бухалки и не допуснаха грешки. Те получиха оценка от 15.800, което им беше достатъчно да грабнат златото в многобоя. Ансамбълът спечели златен медал и във финала на съчетанието с 10 бухалки, с безгрешна игра и оценка от 16.100 т.

България беше представен при жените от Боряна Калейн и Йоана Николова, при девойките от Елизабет Йовчева и Вая Драганова. Елизабет Йовчева спечели сребърния медал в многобоя при девойките, а след допуснати неточности Боряна Калейн се класира 4-та в мноогбоя. Във финалите при жените Боряна Калейн спечели златен медал на бухалки и три сребърни – на обръч, топка и лента. При девойките Елизабет Йовчева спечели златните медали на топка и лента и бронзови на обръч и бухалки.

Бояна Гелова е родена на 10 май 2003 г. Започва да тренира художествена гимнастика на 4-годишна възраст в СКХГ „Черноморец”. Личен треньор на Бояна в бургаския клуб е Ани Бошева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 − 6 =