Директна предавка: Новата Honda следва собственика си

Директна предавка: Новата Honda следва собственика си

Петък, 06 Януари 2017 16:00
Един от най-интересните продукти, представени на  CES 2017 е самобалансиращ се мотоциклет,  модифицираната Honda NC750S, която използва технология от самобалансиращия се моноцикъл на Honda, за да стои в изправено положение. Освен това, мотоциклета може да следва собственика си, като кученце, което е удивително.

Honda е добре запозната със самобалансиращите лични транспортни средства. U3-X и моноцикъла UNI-CUB са спретнати, забавни устройства създадени да решат потенциално опустошителния проблем пред който Япония е изправена по-рано, отколкото останалата част на света.

Казано по-просто, Япония, не се раждат достатъчно бебета. До 2050 г., прогнозите показват, че население ще е с почти два пъти повече 70-80 годишни, отколкото 20-30 годишни. Няма да има достатъчно млади хора да работят, за да съществува страната, както и да се грижат за по-възрастните.

Така Honda и останалата част от японската промишленост за роботика се опитват да разберат как да направят по-възрастните хора мобилни и независими, до колкото е възможно. Самобалансиращите се моноцикли, като двата споменати по-горе дават възможност за помощен транспорт, като правят достъпна по-голямата част на града за тези, който не могат да ходят на дълги разстояния и може да ги използват заедно с обществения транспорт.

Използванйки технологията на UNI-CUB, Honda демонстрира самобалансиращ се мотоциклет, който дори може да се движи самостоятелно с бавна скорост.

Способността самостоятелно да балансира, плюс автоматичната трансмисия дават възможност за друга интересна функция, като тази , че мотора може да бъде настроен да следва собственика си като кученце, докато върви, което би правило по-лесно паркирането и движението през тесни пространства.

Още новини от Свят

Лондски автобуси с надписи "Слава на Аллах"

От 23 май 640 автобуса на градския транспорт в Англия ще носят реклами с надпис на арабски - „Слава на Аллах".Брандирането на автобусите е част… Прочети още »
 • Библиотеката ще изненада пътуващи с влак със стих на Фотев Библиотеката ще изненада пътуващи с влак със
 • Започва ремонтът на надлеза при Ченгене скеле Започва ремонтът на надлеза при Ченгене скеле
 • Герджиков: Всеки един български гражданин има властта да избере кой да управлява страната ни Герджиков: Всеки един български гражданин има
 • Собственикът на "Каристо" заключил ученик в магазина си и го пребил за една "златна" ябълка Собственикът на "Каристо" заключил ученик в м
 • П.Кънев: Първите 600 х. лв. за здравния факултет са факт П.Кънев: Първите 600 х. лв. за здравния факул
 • Директна предавка: Китай строши рекорда на Зеления ад Директна предавка: Китай строши рекорда на Зе
 • Бизнес лаборатория в Индустриалния парк Бизнес лаборатория в Индустриалния парк
 • С 6D маса прецизират лечението в онкото С 6D маса прецизират лечението в онкото
 • Изборен туризъм в Айтос, откриха избирателни списъци в частен дом Изборен туризъм в Айтос, откриха избирателни
 • Бургаските галеници "Нефтохимик" отнесоха солени глоби Бургаските галеници "Нефтохимик" отнесоха сол
 • Две земетресения във Вранча Две земетресения във Вранча
 • Броени часове до конкурса с кауза "Мисис Бургас" Броени часове до конкурса с кауза "Мисис Бург

Не пропускайте