Директна предавка: Новата Honda следва собственика си

Директна предавка: Новата Honda следва собственика си

Петък, 06 Януари 2017 16:00
Един от най-интересните продукти, представени на  CES 2017 е самобалансиращ се мотоциклет,  модифицираната Honda NC750S, която използва технология от самобалансиращия се моноцикъл на Honda, за да стои в изправено положение. Освен това, мотоциклета може да следва собственика си, като кученце, което е удивително.

Honda е добре запозната със самобалансиращите лични транспортни средства. U3-X и моноцикъла UNI-CUB са спретнати, забавни устройства създадени да решат потенциално опустошителния проблем пред който Япония е изправена по-рано, отколкото останалата част на света.

Казано по-просто, Япония, не се раждат достатъчно бебета. До 2050 г., прогнозите показват, че население ще е с почти два пъти повече 70-80 годишни, отколкото 20-30 годишни. Няма да има достатъчно млади хора да работят, за да съществува страната, както и да се грижат за по-възрастните.

Така Honda и останалата част от японската промишленост за роботика се опитват да разберат как да направят по-възрастните хора мобилни и независими, до колкото е възможно. Самобалансиращите се моноцикли, като двата споменати по-горе дават възможност за помощен транспорт, като правят достъпна по-голямата част на града за тези, който не могат да ходят на дълги разстояния и може да ги използват заедно с обществения транспорт.

Използванйки технологията на UNI-CUB, Honda демонстрира самобалансиращ се мотоциклет, който дори може да се движи самостоятелно с бавна скорост.

Способността самостоятелно да балансира, плюс автоматичната трансмисия дават възможност за друга интересна функция, като тази , че мотора може да бъде настроен да следва собственика си като кученце, докато върви, което би правило по-лесно паркирането и движението през тесни пространства.

Още новини от Бургас

Най-добрите лафове от сесията

Общинските съветници в Бургас обсъждат най-важните теми за града ни. По-голямата част от времето те прекарват в спорове и съвсем нормално това "ражда" редица цветущи… Прочети още »
 • Над половин тон тютюн за наргиле задържаха на Лесово Над половин тон тютюн за наргиле задържаха на
 • Директна предавка: Виждали ли сте такова чудо? Директна предавка: Виждали ли сте такова чудо
 • 22 % ръст на пътниците на летище Бургас 22 % ръст на пътниците на летище Бургас
 • 1000 лв. глоба и спиране от движение за 3 месеца, нарушиш ли забрана на пътя 1000 лв. глоба и спиране от движение за 3 мес
 • Удължиха срока за разработване на тол системата Удължиха срока за разработване на тол система
 • Депутат и кмет се скараха за военния санаториум в Поморие Депутат и кмет се скараха за военния санатори
 • Атанасовското езеро празнува! Атанасовското езеро празнува!
 • Внимание! Повишено ниво на водите на река Маринка Внимание! Повишено ниво на водите на река Мар
 • Шеф Андре Токев излиза на бургаската кулинарна сцена в събота Шеф Андре Токев излиза на бургаската кулинарн
 • Съветник бори ниската раждаемост с такси в градините Съветник бори ниската раждаемост с такси в гр
 • БМВ блъсна мъж на пешеходна пътека, прати го в болница БМВ блъсна мъж на пешеходна пътека, прати го
 • Паметна плоча на Ненко Токмакчиев пред бургаския му дом Паметна плоча на Ненко Токмакчиев пред бургас

Не пропускайте