Директна предавка: Новата Honda следва собственика си

Директна предавка: Новата Honda следва собственика си

Петък, 06 Януари 2017 16:00
Един от най-интересните продукти, представени на  CES 2017 е самобалансиращ се мотоциклет,  модифицираната Honda NC750S, която използва технология от самобалансиращия се моноцикъл на Honda, за да стои в изправено положение. Освен това, мотоциклета може да следва собственика си, като кученце, което е удивително.

Honda е добре запозната със самобалансиращите лични транспортни средства. U3-X и моноцикъла UNI-CUB са спретнати, забавни устройства създадени да решат потенциално опустошителния проблем пред който Япония е изправена по-рано, отколкото останалата част на света.

Казано по-просто, Япония, не се раждат достатъчно бебета. До 2050 г., прогнозите показват, че население ще е с почти два пъти повече 70-80 годишни, отколкото 20-30 годишни. Няма да има достатъчно млади хора да работят, за да съществува страната, както и да се грижат за по-възрастните.

Така Honda и останалата част от японската промишленост за роботика се опитват да разберат как да направят по-възрастните хора мобилни и независими, до колкото е възможно. Самобалансиращите се моноцикли, като двата споменати по-горе дават възможност за помощен транспорт, като правят достъпна по-голямата част на града за тези, който не могат да ходят на дълги разстояния и може да ги използват заедно с обществения транспорт.

Използванйки технологията на UNI-CUB, Honda демонстрира самобалансиращ се мотоциклет, който дори може да се движи самостоятелно с бавна скорост.

Способността самостоятелно да балансира, плюс автоматичната трансмисия дават възможност за друга интересна функция, като тази , че мотора може да бъде настроен да следва собственика си като кученце, докато върви, което би правило по-лесно паркирането и движението през тесни пространства.

Още новини от Бургас

Коледни песни и наричания огласиха Община Поморие

Още празнични емоции и коледно настроение в сградата на Общината внесоха коледарите от ЦДГ „Веселушко”, ОДЗ „Детелина” и СОУ „Иван Вазов”, Поморие. Като любезен домакин,… Прочети още »
 • Световното по волей няма да се играе в Бургас Световното по волей няма да се играе в Бургас
 • Променят транспортната схема от петък Променят транспортната схема от петък
 • Вижте номерата на партиите за изборите Вижте номерата на партиите за изборите
 • Гражданин недоволен от паркирането в синята зона за инвалиди Гражданин недоволен от паркирането в синята з
 • За кой ли път се търси омбудсман За кой ли път се търси омбудсман
 • Междуведомствен съвет поиска туризмът да стане приоритетна специалност в образованието Междуведомствен съвет поиска туризмът да стан
 • Съдят братоубиеца от Равда, посякъл брат си с брадва Съдят братоубиеца от Равда, посякъл брат си с
 • Директна предавка: И Audi уволнява заради „Дизелгейт” Директна предавка: И Audi уволнява заради „Ди
 • Чехите си падат по къмпингите на морето ни Чехите си падат по къмпингите на морето ни
 • Вижте листите на партиите за избори 2017г Вижте листите на партиите за избори 2017г
 • Бургазлии осми по работна заплата в страната Бургазлии осми по работна заплата в страната
 • Реформаторите регистрираха листата в РИК без да обещават чудеса Реформаторите регистрираха листата в РИК без

Не пропускайте