Директна предавка: Мислите, че плащате скъпо за ремонт? Четете!

Директна предавка: Мислите, че плащате скъпо за ремонт? Четете!

Четвъртък, 05 Януари 2017 16:00
Оплаквате се, че разходите по обслужването на вашия автомобил са доста големи? Не бързайте – има доста по-шокиращи случаи. Предлагаме ви няколко примера за резервни части, чиято цена може да разплаче дори хора със сериозни финансови възможности. В случая става дума само за официални цени от 2016 г. (вероятно някъде тези части могат да бъдат намерени и по-евтино).

1. Роботизирана PDK-трансмисия на новото Porsche Panamera Turbo

Скоростната кутия с 8 степени предлага бързо превключване на предавките и съответно отлично ускорение на автомобила. Новата Panamera е оборудвана с най-съвършената (според някои експерти) трансмисия с света, но и тя може да се повреди. А нейната замяна с нова струва 30 400 евро.

Формално второто място в класацията заема скоростната кутия на Nissan GT-R. Това е преселективен „робот” DCT с два съединителя, който е малко по-евтин – около 27 000 евро. Общо взето суми, които звучат кошмарно дори за като цяло заможните собственици на такива автомобили.

2. Карбоново-керамични спирачки на Audi Q7

Смятате, че композитни материали се използват само при спирачните системи на спортните коли? Напълно логично е да бъде така, но и при Audi Q7 също се предлага тази опция. Ако те обаче се повредят, нещата са наистина сериозни – замяната им ще струва 26 180 евро. За сравнение стандартните спирачки, направени от стомана, излизат 15 пъти по-евтино.

3. Двойни амортисьори Mercedes-Benz G500 4x4

Този всъдеход няма равен при движение по тежки терени, като за това сериозно роля играе и окачването му. То разполага със сдвоени амортисьори отпред и отзад, като те са произведени от фирмата KW. Във всяка двойка един от амортисьорите е регулируем, а вторият има специални настройки на компресията и движението. Според експерти при движение по стандартни пътище тези амортисьора са „вечни”, но при оф-роуд може и да постадат фатално. А цената на един комплект е 25 100 евро.

4. Фирмени таблети на Bentley Bentayga

Някои модели на Bentley със своята мултимедийна система изглеждат доста стари, но това не се отнася за кросоувъра Bentayga. Там всичко е изпипано по последната дума на техниката. Има два прекрасни таблета, работещи с Android и оборудвани с мощния процесор NVIDIA Tegra 4, а също така и с 10,1-инчов сензорен дисплей и брониран корпус. Те са така проектирани, че да не нанасят травми на пътника при евентуална катастрофа на автомобила и съответно са доста скъпи. Цената на двата е 19 591 евро.

5. Заден спойлер на Porsche 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S е сложен и високотехнологичен автомобил, чиято отличителна черта е активното задно антикрило, сменящо геометрията си при движение с висока скорост. Спойлерът изглежда доста ефектно, но ако сте собственик на тази кола се молете той да не се повреди сериозно и да се наложи замяната му. Цената на този елемент е 16 557 евро – горе-долу толкова струва и един добре оборудван Volkswagen Golf.

Още новини от Бургас

Оградата с Турция - от 300 до 800 000 лв./км

Досега 180 млн. лв. – такава е цената на временното "инженерно-възпрепятстващо съоръжение", което ще рече оградата по границата с Турция. Започната с един 30-километров участък… Прочети още »
 • Над половин тон тютюн за наргиле задържаха на Лесово Над половин тон тютюн за наргиле задържаха на
 • Директна предавка: Виждали ли сте такова чудо? Директна предавка: Виждали ли сте такова чудо
 • 22 % ръст на пътниците на летище Бургас 22 % ръст на пътниците на летище Бургас
 • 1000 лв. глоба и спиране от движение за 3 месеца, нарушиш ли забрана на пътя 1000 лв. глоба и спиране от движение за 3 мес
 • Удължиха срока за разработване на тол системата Удължиха срока за разработване на тол система
 • Депутат и кмет се скараха за военния санаториум в Поморие Депутат и кмет се скараха за военния санатори
 • Атанасовското езеро празнува! Атанасовското езеро празнува!
 • Внимание! Повишено ниво на водите на река Маринка Внимание! Повишено ниво на водите на река Мар
 • Шеф Андре Токев излиза на бургаската кулинарна сцена в събота Шеф Андре Токев излиза на бургаската кулинарн
 • Съветник бори ниската раждаемост с такси в градините Съветник бори ниската раждаемост с такси в гр
 • БМВ блъсна мъж на пешеходна пътека, прати го в болница БМВ блъсна мъж на пешеходна пътека, прати го
 • Паметна плоча на Ненко Токмакчиев пред бургаския му дом Паметна плоча на Ненко Токмакчиев пред бургас

Не пропускайте