Директна предавка: Hyundai реанимира Veloster

Директна предавка: Hyundai реанимира Veloster

Петък, 23 Декември 2016 16:00

Асиметричният хечбек Veloster се оказа един от малкото не толкова успешни модели на Hyundai на пазара през последните години. Автомобилът, който има две врати от едната страна, и само една от другата, се справя прилично единствено на пазара в САЩ. Там през миналата година от него бяха продадени 24 000 бройки. За сравнение – в родината му Южна Корея резултатът бе плачевен – едва 1300 единици.

Всичко това породи редица слухове, че Veloster ще бъде спрян от производство или поне тотално преработен. Според последните информации обаче второто поколение на модела ще се появи съвсем скоро, като той ще запази почти изцяло сегашния си стил. Промените ще засегнат задната част на автомобила и най-вече вратата на багажника, която ще е с по-малки размери.

Сериозно ще бъде преработен салонът на хечбека. Същото важи и за окачването на Veloster, от което се оплакваха голяма част от клиентите. Вместо задното полунезависимо окачване ще се появи многоточково, което ще предлага по-спортно поведение на автомобила. Това няма да бъде проблем за конструкторите на компанията, тъй като така са устроени Hyundai i30 и Kia cee'd.

По предварителна информация, в гамата двигатели ще остане 1,6-литровият турбомотор T-GDI, развиващ 186 и 201 к.с. Досегашният 1,6-литров атмосферен двигател ще бъде заменен от 2,0-литров с мощност 160 к.с. Предвижда се и „напомпана” N-версия, подготвена от спортното подразделение на Hyundai.

Дебютът на новия Hyundai Veloster е предвиден за средата на 2017 г., като той ще се появи първо на пазара в Южна Корея. През есента моделът ще започне да се предлага и в други държави.

 

Още новини от История и археология

Дом на тракийски владетел откриха край Бродилово

Владетелски тракийски дом е открит край село Бродилово, Община Царево. Ръководител на разкопките е Деян Дичев и научен консултант Даниела Агре от НАИМ при БАН.… Прочети още »
 • Световното по волей няма да се играе в Бургас Световното по волей няма да се играе в Бургас
 • Променят транспортната схема от петък Променят транспортната схема от петък
 • Вижте номерата на партиите за изборите Вижте номерата на партиите за изборите
 • Гражданин недоволен от паркирането в синята зона за инвалиди Гражданин недоволен от паркирането в синята з
 • За кой ли път се търси омбудсман За кой ли път се търси омбудсман
 • Междуведомствен съвет поиска туризмът да стане приоритетна специалност в образованието Междуведомствен съвет поиска туризмът да стан
 • Съдят братоубиеца от Равда, посякъл брат си с брадва Съдят братоубиеца от Равда, посякъл брат си с
 • Директна предавка: И Audi уволнява заради „Дизелгейт” Директна предавка: И Audi уволнява заради „Ди
 • Чехите си падат по къмпингите на морето ни Чехите си падат по къмпингите на морето ни
 • Вижте листите на партиите за избори 2017г Вижте листите на партиите за избори 2017г
 • Бургазлии осми по работна заплата в страната Бургазлии осми по работна заплата в страната
 • Реформаторите регистрираха листата в РИК без да обещават чудеса Реформаторите регистрираха листата в РИК без

Не пропускайте