Директна предавка: Hyundai реанимира Veloster

Директна предавка: Hyundai реанимира Veloster

Петък, 23 Декември 2016 16:00

Асиметричният хечбек Veloster се оказа един от малкото не толкова успешни модели на Hyundai на пазара през последните години. Автомобилът, който има две врати от едната страна, и само една от другата, се справя прилично единствено на пазара в САЩ. Там през миналата година от него бяха продадени 24 000 бройки. За сравнение – в родината му Южна Корея резултатът бе плачевен – едва 1300 единици.

Всичко това породи редица слухове, че Veloster ще бъде спрян от производство или поне тотално преработен. Според последните информации обаче второто поколение на модела ще се появи съвсем скоро, като той ще запази почти изцяло сегашния си стил. Промените ще засегнат задната част на автомобила и най-вече вратата на багажника, която ще е с по-малки размери.

Сериозно ще бъде преработен салонът на хечбека. Същото важи и за окачването на Veloster, от което се оплакваха голяма част от клиентите. Вместо задното полунезависимо окачване ще се появи многоточково, което ще предлага по-спортно поведение на автомобила. Това няма да бъде проблем за конструкторите на компанията, тъй като така са устроени Hyundai i30 и Kia cee'd.

По предварителна информация, в гамата двигатели ще остане 1,6-литровият турбомотор T-GDI, развиващ 186 и 201 к.с. Досегашният 1,6-литров атмосферен двигател ще бъде заменен от 2,0-литров с мощност 160 к.с. Предвижда се и „напомпана” N-версия, подготвена от спортното подразделение на Hyundai.

Дебютът на новия Hyundai Veloster е предвиден за средата на 2017 г., като той ще се появи първо на пазара в Южна Корея. През есента моделът ще започне да се предлага и в други държави.

 

Още новини от Бургас

Започват обсъждания на новата билетна система

Новата електронна билетна система и с новата транспортна схема ще бъдат представени днес в община Бургас. Новите карти за пътуване ще се използват най-малко една… Прочети още »
 • Библиотеката ще изненада пътуващи с влак със стих на Фотев Библиотеката ще изненада пътуващи с влак със
 • Започва ремонтът на надлеза при Ченгене скеле Започва ремонтът на надлеза при Ченгене скеле
 • Герджиков: Всеки един български гражданин има властта да избере кой да управлява страната ни Герджиков: Всеки един български гражданин има
 • Собственикът на "Каристо" заключил ученик в магазина си и го пребил за една "златна" ябълка Собственикът на "Каристо" заключил ученик в м
 • П.Кънев: Първите 600 х. лв. за здравния факултет са факт П.Кънев: Първите 600 х. лв. за здравния факул
 • Директна предавка: Китай строши рекорда на Зеления ад Директна предавка: Китай строши рекорда на Зе
 • Бизнес лаборатория в Индустриалния парк Бизнес лаборатория в Индустриалния парк
 • С 6D маса прецизират лечението в онкото С 6D маса прецизират лечението в онкото
 • Изборен туризъм в Айтос, откриха избирателни списъци в частен дом Изборен туризъм в Айтос, откриха избирателни
 • Бургаските галеници "Нефтохимик" отнесоха солени глоби Бургаските галеници "Нефтохимик" отнесоха сол
 • Две земетресения във Вранча Две земетресения във Вранча
 • Броени часове до конкурса с кауза "Мисис Бургас" Броени часове до конкурса с кауза "Мисис Бург

Не пропускайте