Директна предавка: "Петицата" на BMV - с разход под 2л/100 км

Директна предавка: "Петицата" на BMV - с разход под 2л/100 км

Понеделник, 19 Декември 2016 16:00
Германският производител BMW не изчака откриването на автосалона в Детройт и разкри хибридната модификация на новото поколение на 5-Series.

Хибридният агрегат на версията BMW 530e iPerformance се състои от електромотор с 95 к.с., комбиниран с 2,0-литров бензинов турбодвигател. Сумарната мощност на системата е 252 к.с., а максималният въртящ момент достига 420 Нм.

В този си вариант бизнес-седанът е оборудван с 8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic и в зависимост от пазара ще се предлага или със задвижване на задната ос, или със система за задвижване на четирите колела. Обявеният от компанията комбиниран разход на гориво е 1,9 л/100 км.

С едно зареждане хибридът може да измине 650 км, а само на електричество пробегът му е около 50 км при максимална скорост от 140 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,2 секунди.

Блокът литиево-йонни акумулатори е разположен под задните седалки и има мощност от 9,2 кВт. Батериите са „изяли” част от полезния обем на багажника, като той е намален от 530 литра при стандартния седан, на 410 литра. Пълното зареждане на акумулаторите отнема 5 часа, а с помощта на специална зарядна станция BMW i Wall Box – по-малко от 3 часа.

Освен обичайните за модела режими на придвижване Sport, Comfort и Eco Pro, новото BMW 530e iPerformance е получило и допълнителен модул eDrive, който разполага с няколко варианта на настройки.

Първият е Auto eDrive, при който оптималната комбинация между бензиновия двигател и електромотора се активира по желание на шофьора и не позволява придвижване на електричество с повече от 90 км/ч.

Вторият е Max eDrive, като при него електромоторът работи на пълна мощност и се развива скорост от 140 км/ч. При третия - Battery Control, шофьорът сам определя максималното използване на енергията на акумулаторите – от 30 до 100 %. Така водачът винаги може да спести "зелено" гориво за по-късен етап от пътуването.

Дебютътът на BMW 530e iPerformance пред публика ще се състои през януари в Детройт, където баварците ще покажат и най-мощната версия на 5-Series- Това M550i xDrive. Тя бе показана по-рано тази есен, като е оборудвана с 4,4-литров туин-турбо V8 мотор с 462 к.с.

Още новини от Бургас

Взривиха опасен минохвъргачен изстрел с взривател

В землището на град Обзор групата за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от военноморска база – ВМС с ръководител майор Йордан Тодоров,… Прочети още »
 • Световното по волей няма да се играе в Бургас Световното по волей няма да се играе в Бургас
 • Променят транспортната схема от петък Променят транспортната схема от петък
 • Вижте номерата на партиите за изборите Вижте номерата на партиите за изборите
 • Гражданин недоволен от паркирането в синята зона за инвалиди Гражданин недоволен от паркирането в синята з
 • За кой ли път се търси омбудсман За кой ли път се търси омбудсман
 • Междуведомствен съвет поиска туризмът да стане приоритетна специалност в образованието Междуведомствен съвет поиска туризмът да стан
 • Съдят братоубиеца от Равда, посякъл брат си с брадва Съдят братоубиеца от Равда, посякъл брат си с
 • Директна предавка: И Audi уволнява заради „Дизелгейт” Директна предавка: И Audi уволнява заради „Ди
 • Чехите си падат по къмпингите на морето ни Чехите си падат по къмпингите на морето ни
 • Вижте листите на партиите за избори 2017г Вижте листите на партиите за избори 2017г
 • Бургазлии осми по работна заплата в страната Бургазлии осми по работна заплата в страната
 • Реформаторите регистрираха листата в РИК без да обещават чудеса Реформаторите регистрираха листата в РИК без

Не пропускайте