Директна предавка: Нов i30 пуска Hyundai за Европа

Директна предавка: Нов i30 пуска Hyundai за Европа

Неделя, 18 Декември 2016 16:00

Hyundai Motor обяви, че в завода на марката в Чехия е започнало производството на новото поколение на хитовия за марката модел i30, от лансирането на който през 2008 година до момента са реализирани общо над 800 000 единици.

Новата генерация на Hyundai i30, която ще бъде лансирана през следващия месец, е разработена изцяло за европейския пазар и е съобразена напълно с местните потребителски нагласи. С изцяло нов дизайн на екстериора и интериора си, новият Hyundai i30 ще стъпи на пазара с редица високотехнологични системи за активна безопасност, в това число автоматично задействане на спирачната система в случай на опасност от удар отпред, адаптивен круrз контрол, система за задържане на превозното средство на пътното платно, интеграция на мобилни телефони с помощта на Apple CarPlay и Android Auto, система за безжично зареждане на мобилни телефони и други. 

Новото Поколение i30 се задвижва от гама бензинови и дизелови двигатели с малък работен обем и турбокомпресор, които предоставят динамично и икономично шофиране. Предлагат се три бензинови и един дизелов двигател. Клиентите могат да избират между новия 1.4 T-GDI четирицилиндров двигател с турбокомпресор – първи за Hyundai – със 140 к.с., трицилиндровия двигател с турбокомпресор 1.0 T-GDI със 120 к.с. или четирицилиндровия 1.4 MPI със 100 к.с. и един дизелов двигател: 1,6-литровия четирицилиндров дизелов двигател с турбокомпресор, наличен с три изходни мощности: 95, 110 и 136 к.с. и CO2 емисии, започващи от едва 89 г CO2/км (целева стойност). Двигателите вървят или с 6-степенната механична трансмисия (6MT), или с икономичната 7-степенна трансмисия с директна обратна връзка с двоен съединител на Hyundai (7DCT).

 

Още новини от Свят

Ердоган пак се закани да залее Европа с мигранти

Турция ще бъде търпелива до определен момент във връзка с кризата в Сирия и след това ще бъде принудена да предприеме действия. Това е обявил… Прочети още »
 • Библиотеката ще изненада пътуващи с влак със стих на Фотев Библиотеката ще изненада пътуващи с влак със
 • Започва ремонтът на надлеза при Ченгене скеле Започва ремонтът на надлеза при Ченгене скеле
 • Герджиков: Всеки един български гражданин има властта да избере кой да управлява страната ни Герджиков: Всеки един български гражданин има
 • Собственикът на "Каристо" заключил ученик в магазина си и го пребил за една "златна" ябълка Собственикът на "Каристо" заключил ученик в м
 • П.Кънев: Първите 600 х. лв. за здравния факултет са факт П.Кънев: Първите 600 х. лв. за здравния факул
 • Директна предавка: Китай строши рекорда на Зеления ад Директна предавка: Китай строши рекорда на Зе
 • Бизнес лаборатория в Индустриалния парк Бизнес лаборатория в Индустриалния парк
 • С 6D маса прецизират лечението в онкото С 6D маса прецизират лечението в онкото
 • Изборен туризъм в Айтос, откриха избирателни списъци в частен дом Изборен туризъм в Айтос, откриха избирателни
 • Бургаските галеници "Нефтохимик" отнесоха солени глоби Бургаските галеници "Нефтохимик" отнесоха сол
 • Две земетресения във Вранча Две земетресения във Вранча
 • Броени часове до конкурса с кауза "Мисис Бургас" Броени часове до конкурса с кауза "Мисис Бург

Не пропускайте