Директна предавка: Нов i30 пуска Hyundai за Европа

Директна предавка: Нов i30 пуска Hyundai за Европа

Неделя, 18 Декември 2016 16:00

Hyundai Motor обяви, че в завода на марката в Чехия е започнало производството на новото поколение на хитовия за марката модел i30, от лансирането на който през 2008 година до момента са реализирани общо над 800 000 единици.

Новата генерация на Hyundai i30, която ще бъде лансирана през следващия месец, е разработена изцяло за европейския пазар и е съобразена напълно с местните потребителски нагласи. С изцяло нов дизайн на екстериора и интериора си, новият Hyundai i30 ще стъпи на пазара с редица високотехнологични системи за активна безопасност, в това число автоматично задействане на спирачната система в случай на опасност от удар отпред, адаптивен круrз контрол, система за задържане на превозното средство на пътното платно, интеграция на мобилни телефони с помощта на Apple CarPlay и Android Auto, система за безжично зареждане на мобилни телефони и други. 

Новото Поколение i30 се задвижва от гама бензинови и дизелови двигатели с малък работен обем и турбокомпресор, които предоставят динамично и икономично шофиране. Предлагат се три бензинови и един дизелов двигател. Клиентите могат да избират между новия 1.4 T-GDI четирицилиндров двигател с турбокомпресор – първи за Hyundai – със 140 к.с., трицилиндровия двигател с турбокомпресор 1.0 T-GDI със 120 к.с. или четирицилиндровия 1.4 MPI със 100 к.с. и един дизелов двигател: 1,6-литровия четирицилиндров дизелов двигател с турбокомпресор, наличен с три изходни мощности: 95, 110 и 136 к.с. и CO2 емисии, започващи от едва 89 г CO2/км (целева стойност). Двигателите вървят или с 6-степенната механична трансмисия (6MT), или с икономичната 7-степенна трансмисия с директна обратна връзка с двоен съединител на Hyundai (7DCT).

 

Още новини от Бургас

1001 дни движение и приятни емоции сред природата

От началото на 2016 година 1001 човека са участвали в туристически или спортни мероприятия сред природата, организирани от СНЦ "Зелена Странда". 224 от тях са… Прочети още »
 • Над половин тон тютюн за наргиле задържаха на Лесово Над половин тон тютюн за наргиле задържаха на
 • Директна предавка: Виждали ли сте такова чудо? Директна предавка: Виждали ли сте такова чудо
 • 22 % ръст на пътниците на летище Бургас 22 % ръст на пътниците на летище Бургас
 • 1000 лв. глоба и спиране от движение за 3 месеца, нарушиш ли забрана на пътя 1000 лв. глоба и спиране от движение за 3 мес
 • Удължиха срока за разработване на тол системата Удължиха срока за разработване на тол система
 • Депутат и кмет се скараха за военния санаториум в Поморие Депутат и кмет се скараха за военния санатори
 • Атанасовското езеро празнува! Атанасовското езеро празнува!
 • Внимание! Повишено ниво на водите на река Маринка Внимание! Повишено ниво на водите на река Мар
 • Шеф Андре Токев излиза на бургаската кулинарна сцена в събота Шеф Андре Токев излиза на бургаската кулинарн
 • Съветник бори ниската раждаемост с такси в градините Съветник бори ниската раждаемост с такси в гр
 • БМВ блъсна мъж на пешеходна пътека, прати го в болница БМВ блъсна мъж на пешеходна пътека, прати го
 • Паметна плоча на Ненко Токмакчиев пред бургаския му дом Паметна плоча на Ненко Токмакчиев пред бургас

Не пропускайте