Новият Медицински център в "Меден рудник" ще обслужва пациенти от понеделник

medicinski-slu6alki

Осигурено е оборудването и обзавеждането за новия Медицински център в "Меден рудник". До края на тази седмица то ще бъде пренесено и монтирано на място. От 18-ти юни центърът ще започне да обслужва гражданите, каза за BurgasNews зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян. Лабораториите, специализираните кабинети, рентгенът са почти изцяло оборудвани. Според д-р Мануелян, не веднага ще стане преместване на кабинетите на джипитата, а на малко по-късен етап.

Продължава окомплектоването и на цялата болница. "Имаме готовност болницата да заработи до края на юли, но сме зависими от получаване на лиценза. Надявам се и депутатите да помогнат в това отношение. Тази болница е добър пример за публично-частното партньорство не само в Бургас и се надявам лицензът да бъде получен. Още повече, че жителите в комплекса и съседните квартали, както и тези от най-близките села се нуждаят от здравното заведение. Дълго време чакаха тази придобивка", каза д-р Мануелян.

По информация на директора на новата болница д-р Милен Пенков, с пускането й ще заработят не всички, а някои от най-важните отделения. Това са вътрешно с гастроентерология, гинекологично и родилно с неонатология, неврология и хирургия. Тук ще има образна диагностика, скенер, ядрено-магнитен резонанс. Тъй като обектът е по съвместен проект с Община Бургас, цялата документация по оборудване на кабинетите ще трябва да мине обсъждане на сесия на Общински съвет и да бъде обявен конкурс за изпълнител. "Ще се постараем с общи усилия да изгладим нещата в организационно-техническо отношение, но трябва да се има предвид, че това ще стане в рамките на година. Нещата не могат да бъдат изгладени изведнъж с магическа пръчка", каза още д-р Мануелян.

Като най-голям проблем след лицензирането той посочи кадрите. Д-р Милен Пенков е водил разговори за привличане на добри специалисти не само от Бургас, но и от други градове. Имало е дори такива със специалисти от София. "Трудово-правните отношения са тема, която вълнува и специалистите, и нас. За добрите кадри е нужно и добро заплащане, но имаме уверението на д-р Пенков, че в тази насока се работи усилено и тук ще дойдат да лекуват добри лекари", каза в заключение д-р Лорис Мануелян. • Директна предавка: Този Trabant е чудовище Директна предавка: Този Trabant е чудовище
 • Ценко Чоков и групата му остават в ареста Ценко Чоков и групата му остават в ареста
 • Няма пробив на границата, обяви на спешно съвещание Борисов Няма пробив на границата, обяви на спешно съв
 • България има потенциал да привлече висок клас туристи, обеща Ангелкова България има потенциал да привлече висок клас
 • Четирима са задържани за незаконен добив на нефтопродукт Четирима са задържани за незаконен добив на н
 • Нелоялните търговски практики в туризма Нелоялните търговски практики в туризма
 • Стела Пеева взе титлите в Битоля Стела Пеева взе титлите в Битоля
 • „Нефтохимик” играе мача на истината „Нефтохимик” играе мача на истината
 • Комплиментите вдигат самолета Комплиментите вдигат самолета
 • "Шоуто на Слави" срещу Плевнелиев "Шоуто на Слави" срещу Плевнелиев
 • КЕВР почти не променя цените на тока КЕВР почти не променя цените на тока
 • Съдят инспекторка на ДАИ, прибрала 50 бона Съдят инспекторка на ДАИ, прибрала 50 бона

Не пропускайте