Новият Медицински център в "Меден рудник" ще обслужва пациенти от понеделник

medicinski-slu6alki

Осигурено е оборудването и обзавеждането за новия Медицински център в "Меден рудник". До края на тази седмица то ще бъде пренесено и монтирано на място. От 18-ти юни центърът ще започне да обслужва гражданите, каза за BurgasNews зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян. Лабораториите, специализираните кабинети, рентгенът са почти изцяло оборудвани. Според д-р Мануелян, не веднага ще стане преместване на кабинетите на джипитата, а на малко по-късен етап.

Продължава окомплектоването и на цялата болница. "Имаме готовност болницата да заработи до края на юли, но сме зависими от получаване на лиценза. Надявам се и депутатите да помогнат в това отношение. Тази болница е добър пример за публично-частното партньорство не само в Бургас и се надявам лицензът да бъде получен. Още повече, че жителите в комплекса и съседните квартали, както и тези от най-близките села се нуждаят от здравното заведение. Дълго време чакаха тази придобивка", каза д-р Мануелян.

По информация на директора на новата болница д-р Милен Пенков, с пускането й ще заработят не всички, а някои от най-важните отделения. Това са вътрешно с гастроентерология, гинекологично и родилно с неонатология, неврология и хирургия. Тук ще има образна диагностика, скенер, ядрено-магнитен резонанс. Тъй като обектът е по съвместен проект с Община Бургас, цялата документация по оборудване на кабинетите ще трябва да мине обсъждане на сесия на Общински съвет и да бъде обявен конкурс за изпълнител. "Ще се постараем с общи усилия да изгладим нещата в организационно-техническо отношение, но трябва да се има предвид, че това ще стане в рамките на година. Нещата не могат да бъдат изгладени изведнъж с магическа пръчка", каза още д-р Мануелян.

Като най-голям проблем след лицензирането той посочи кадрите. Д-р Милен Пенков е водил разговори за привличане на добри специалисти не само от Бургас, но и от други градове. Имало е дори такива със специалисти от София. "Трудово-правните отношения са тема, която вълнува и специалистите, и нас. За добрите кадри е нужно и добро заплащане, но имаме уверението на д-р Пенков, че в тази насока се работи усилено и тук ще дойдат да лекуват добри лекари", каза в заключение д-р Лорис Мануелян. • Ученици от Търговската посетиха Съдебната палата Ученици от Търговската посетиха Съдебната пал
 • Директна предавка: Apple-ът на автомобилите Директна предавка: Apple-ът на автомобилите
 • Откриват яхтените халета на Никулден Откриват яхтените халета на Никулден
 • Регистрират по телефона касови бележки в лотарията на НАП Регистрират по телефона касови бележки в лота
 • Гранд хотел и СПА "Приморец" представя Алея на славата в Бургас Гранд хотел и СПА "Приморец" представя Алея н
 • Борисов: Който пие ракия, пуши цигара и яде сланина, няма други да му плащат лечението Борисов: Който пие ракия, пуши цигара и яде с
 • Ватерполисти отбелязват Никулден с турнир Ватерполисти отбелязват Никулден с турнир
 • Запорираха имущество на Цв. Василев Запорираха имущество на Цв. Василев
 • Защо американците се страхуват от сирийците? Защо американците се страхуват от сирийците?
 • Българската Коледа: Да помогнем на децата в реанимация Българската Коледа: Да помогнем на децата в р
 • 1 000 лв. нужни фосилите от Крайморие да станат притежание на музея 1 000 лв. нужни фосилите от Крайморие да стан
 • Деца от 12 училища на Никулденски турнир по минифутбол Деца от 12 училища на Никулденски турнир по м

Не пропускайте