Новият Медицински център в "Меден рудник" ще обслужва пациенти от понеделник

medicinski-slu6alki

Осигурено е оборудването и обзавеждането за новия Медицински център в "Меден рудник". До края на тази седмица то ще бъде пренесено и монтирано на място. От 18-ти юни центърът ще започне да обслужва гражданите, каза за BurgasNews зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян. Лабораториите, специализираните кабинети, рентгенът са почти изцяло оборудвани. Според д-р Мануелян, не веднага ще стане преместване на кабинетите на джипитата, а на малко по-късен етап.

Продължава окомплектоването и на цялата болница. "Имаме готовност болницата да заработи до края на юли, но сме зависими от получаване на лиценза. Надявам се и депутатите да помогнат в това отношение. Тази болница е добър пример за публично-частното партньорство не само в Бургас и се надявам лицензът да бъде получен. Още повече, че жителите в комплекса и съседните квартали, както и тези от най-близките села се нуждаят от здравното заведение. Дълго време чакаха тази придобивка", каза д-р Мануелян.

По информация на директора на новата болница д-р Милен Пенков, с пускането й ще заработят не всички, а някои от най-важните отделения. Това са вътрешно с гастроентерология, гинекологично и родилно с неонатология, неврология и хирургия. Тук ще има образна диагностика, скенер, ядрено-магнитен резонанс. Тъй като обектът е по съвместен проект с Община Бургас, цялата документация по оборудване на кабинетите ще трябва да мине обсъждане на сесия на Общински съвет и да бъде обявен конкурс за изпълнител. "Ще се постараем с общи усилия да изгладим нещата в организационно-техническо отношение, но трябва да се има предвид, че това ще стане в рамките на година. Нещата не могат да бъдат изгладени изведнъж с магическа пръчка", каза още д-р Мануелян.

Като най-голям проблем след лицензирането той посочи кадрите. Д-р Милен Пенков е водил разговори за привличане на добри специалисти не само от Бургас, но и от други градове. Имало е дори такива със специалисти от София. "Трудово-правните отношения са тема, която вълнува и специалистите, и нас. За добрите кадри е нужно и добро заплащане, но имаме уверението на д-р Пенков, че в тази насока се работи усилено и тук ще дойдат да лекуват добри лекари", каза в заключение д-р Лорис Мануелян. • Тишев: Крайно време е да се вземат мерки срещу безработицата Тишев: Крайно време е да се вземат мерки срещ
 • Пейо Пантелеев събира 35 години стихове в сборника „От любов изгарям“ Пейо Пантелеев събира 35 години стихове в сбо
 • Цигани нападнаха екип на Нова ТВ в Самоков Цигани нападнаха екип на Нова ТВ в Самоков
 • Директна предавка: Вековен електрокар продадоха за $95 000 Директна предавка: Вековен електрокар продадо
 • ГЕРБ представиха визията си за "Богориди", питат бургазлии за подземната улица ГЕРБ представиха визията си за "Богориди", пи
 • „Шаркс” и „Ийгълс” взеха титли при ветераните „Шаркс” и „Ийгълс” взеха титли при ветераните
 • Бадминтонисти от 5 държави играят в Бургас Бадминтонисти от 5 държави играят в Бургас
 • Приключи дълбокоморското заустване на Созопол Приключи дълбокоморското заустване на Созопол
 • Бягайте от тези хора Бягайте от тези хора
 • Започна конкурсът „Непознати улици“ Започна конкурсът „Непознати улици“
 • Бившият мол СТРАНД на търг за над 33 млн. лв. Бившият мол СТРАНД на търг за над 33 млн. лв.
 • Стартира цялостно обновление на площада пред стария съд Стартира цялостно обновление на площада пред

Не пропускайте