Новият Медицински център в "Меден рудник" ще обслужва пациенти от понеделник

medicinski-slu6alki

Осигурено е оборудването и обзавеждането за новия Медицински център в "Меден рудник". До края на тази седмица то ще бъде пренесено и монтирано на място. От 18-ти юни центърът ще започне да обслужва гражданите, каза за BurgasNews зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян. Лабораториите, специализираните кабинети, рентгенът са почти изцяло оборудвани. Според д-р Мануелян, не веднага ще стане преместване на кабинетите на джипитата, а на малко по-късен етап.

Продължава окомплектоването и на цялата болница. "Имаме готовност болницата да заработи до края на юли, но сме зависими от получаване на лиценза. Надявам се и депутатите да помогнат в това отношение. Тази болница е добър пример за публично-частното партньорство не само в Бургас и се надявам лицензът да бъде получен. Още повече, че жителите в комплекса и съседните квартали, както и тези от най-близките села се нуждаят от здравното заведение. Дълго време чакаха тази придобивка", каза д-р Мануелян.

По информация на директора на новата болница д-р Милен Пенков, с пускането й ще заработят не всички, а някои от най-важните отделения. Това са вътрешно с гастроентерология, гинекологично и родилно с неонатология, неврология и хирургия. Тук ще има образна диагностика, скенер, ядрено-магнитен резонанс. Тъй като обектът е по съвместен проект с Община Бургас, цялата документация по оборудване на кабинетите ще трябва да мине обсъждане на сесия на Общински съвет и да бъде обявен конкурс за изпълнител. "Ще се постараем с общи усилия да изгладим нещата в организационно-техническо отношение, но трябва да се има предвид, че това ще стане в рамките на година. Нещата не могат да бъдат изгладени изведнъж с магическа пръчка", каза още д-р Мануелян.

Като най-голям проблем след лицензирането той посочи кадрите. Д-р Милен Пенков е водил разговори за привличане на добри специалисти не само от Бургас, но и от други градове. Имало е дори такива със специалисти от София. "Трудово-правните отношения са тема, която вълнува и специалистите, и нас. За добрите кадри е нужно и добро заплащане, но имаме уверението на д-р Пенков, че в тази насока се работи усилено и тук ще дойдат да лекуват добри лекари", каза в заключение д-р Лорис Мануелян. • Цин Шъ Хуанди и теракотената му армия Цин Шъ Хуанди и теракотената му армия
 • Случки, свързани с необясними сили Случки, свързани с необясними сили
 • Директна предавка: Kia хвърля ръкавицата на Audi A5 Директна предавка: Kia хвърля ръкавицата на A
 • 30 евро за циганче в училище - айде няма нужда! 30 евро за циганче в училище - айде няма нужд
 • Оставиха в ареста 20-годишен рецидивист с 15 присъди Оставиха в ареста 20-годишен рецидивист с 15
 • Променят движението по „Одрин” и „Професор Якимов” заради ралито Променят движението по „Одрин” и „Професор Як
 • Възстановиха движението по виадукта при 16-ти км от АМ „Тракия“ Възстановиха движението по виадукта при 16-ти
 • Бащи и синове ще защитават емблемата на „Делфин” Бащи и синове ще защитават емблемата на „Делф
 • Митов оправдава Ердоган, не бил казал, че си иска Варна и Османската империя Митов оправдава Ердоган, не бил казал, че си
 • ЕС смекчи предупреждението си за санкции срещу Русия ЕС смекчи предупреждението си за санкции срещ
 • Благотворителен маратон на Славейковото училище Благотворителен маратон на Славейковото учили
 • Безплатни консултации за лечение с барокамера в УМБАЛ Безплатни консултации за лечение с барокамера

Не пропускайте