Новият Медицински център в "Меден рудник" ще обслужва пациенти от понеделник

medicinski-slu6alki

Осигурено е оборудването и обзавеждането за новия Медицински център в "Меден рудник". До края на тази седмица то ще бъде пренесено и монтирано на място. От 18-ти юни центърът ще започне да обслужва гражданите, каза за BurgasNews зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян. Лабораториите, специализираните кабинети, рентгенът са почти изцяло оборудвани. Според д-р Мануелян, не веднага ще стане преместване на кабинетите на джипитата, а на малко по-късен етап.

Продължава окомплектоването и на цялата болница. "Имаме готовност болницата да заработи до края на юли, но сме зависими от получаване на лиценза. Надявам се и депутатите да помогнат в това отношение. Тази болница е добър пример за публично-частното партньорство не само в Бургас и се надявам лицензът да бъде получен. Още повече, че жителите в комплекса и съседните квартали, както и тези от най-близките села се нуждаят от здравното заведение. Дълго време чакаха тази придобивка", каза д-р Мануелян.

По информация на директора на новата болница д-р Милен Пенков, с пускането й ще заработят не всички, а някои от най-важните отделения. Това са вътрешно с гастроентерология, гинекологично и родилно с неонатология, неврология и хирургия. Тук ще има образна диагностика, скенер, ядрено-магнитен резонанс. Тъй като обектът е по съвместен проект с Община Бургас, цялата документация по оборудване на кабинетите ще трябва да мине обсъждане на сесия на Общински съвет и да бъде обявен конкурс за изпълнител. "Ще се постараем с общи усилия да изгладим нещата в организационно-техническо отношение, но трябва да се има предвид, че това ще стане в рамките на година. Нещата не могат да бъдат изгладени изведнъж с магическа пръчка", каза още д-р Мануелян.

Като най-голям проблем след лицензирането той посочи кадрите. Д-р Милен Пенков е водил разговори за привличане на добри специалисти не само от Бургас, но и от други градове. Имало е дори такива със специалисти от София. "Трудово-правните отношения са тема, която вълнува и специалистите, и нас. За добрите кадри е нужно и добро заплащане, но имаме уверението на д-р Пенков, че в тази насока се работи усилено и тук ще дойдат да лекуват добри лекари", каза в заключение д-р Лорис Мануелян. • Ще правят нов детски център и ремонт на библиотеката в ромския кв. Победа Ще правят нов детски център и ремонт на библи
 • Бочели ще пее с над 130 българи на сцената Бочели ще пее с над 130 българи на сцената
 • Посветиха Sea Of Black Festival 2014 на покойния Краси Гюров Посветиха Sea Of Black Festival 2014 на покой
 • Мерджанов: Плевнелиев прилага двоен стандарт Мерджанов: Плевнелиев прилага двоен стандарт
 • Слънчево изригване щяло да ни върне в ХVІІІв. Слънчево изригване щяло да ни върне в ХVІІІв.
 • Президентът поиска повече правомощия на служебното правителство Президентът поиска повече правомощия на служе
 • Мини Мис и Мистър избират в Созопол Мини Мис и Мистър избират в Созопол
 • EK с претенции за рециклирането на смет EK с претенции за рециклирането на смет
 • Износът ни се подобрява до края на годината Износът ни се подобрява до края на годината
 • Немци заложиха на бургаски вратар Немци заложиха на бургаски вратар
 • ДПС свалило правителството заради "Южен поток" и Русия ДПС свалило правителството заради "Южен поток
 • Глобиха френска банка за измама Глобиха френска банка за измама

Не пропускайте