Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • Септември през погледа на нумеролозите Септември през погледа на нумеролозите
 • България е била тук много преди Аспарух България е била тук много преди Аспарух
 • Бракониерът, хванал гората, се предаде Бракониерът, хванал гората, се предаде
 • Порошенко иска световен фронт срещу Русия Порошенко иска световен фронт срещу Русия
 • Лятна работилница „Сръчковци” излиза във ваканция Лятна работилница „Сръчковци” излиза във вака
 • Директна предавка: Новото Bugatti – по две за лев Директна предавка: Новото Bugatti – по две за
 • Емигранти, стига сте ревали! Емигранти, стига сте ревали!
 • Внук подпали къщата на дядо си Внук подпали къщата на дядо си
 • Спипаха двама, специализирали се в обири на коли Спипаха двама, специализирали се в обири на к
 • Безплатен вход за общинските спортни обекти в Европейската седмица на спорта Безплатен вход за общинските спортни обекти в
 • Саката подписва с „Черноморец” Саката подписва с „Черноморец”
 • Бербатов подписа с ПАОК Бербатов подписа с ПАОК

Не пропускайте