Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • Археологическите находки в Бургаско през 2014г. Археологическите находки в Бургаско през 2014
 • Келтски празник на Игнажден Келтски празник на Игнажден
 • Нацистите и тибетския мистицизъм Нацистите и тибетския мистицизъм
 • Сутеньорът Монев остава в ареста Сутеньорът Монев остава в ареста
 • Бургас и регионът са привлекателни за израелския бизнес Бургас и регионът са привлекателни за израелс
 • Уникален тенис център откриха в Бургас Уникален тенис център откриха в Бургас
 • Директна предавка: Автомобилът- свидетел на секс, скандали и раздели Директна предавка: Автомобилът- свидетел на с
 • Избраха най-добрите спортисти на Поморие Избраха най-добрите спортисти на Поморие
 • Ще се возим безплатно в новогодишната нощ. Вижте разписанията Ще се возим безплатно в новогодишната нощ. Ви
 • Рекорд: Пристанището отчете 7 281 т обработени товари за ден Рекорд: Пристанището отчете 7 281 т обработен
 • Допълнителни вагони за 127 влака през празниците Допълнителни вагони за 127 влака през празниц
 • Ало измамници с предколедни удари за над 7 бона Ало измамници с предколедни удари за над 7 бо

Не пропускайте