Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • Още администрация в МОН Още администрация в МОН
 • Регламентира се процедурата за даване на достъп до пазара на труда на чужденци Регламентира се процедурата за даване на дост
 • Одобрени са промени в Кодекса за социално осигуряване Одобрени са промени в Кодекса за социално оси
 • По 4 кв.м за затворник в общежитието в Дебелт По 4 кв.м за затворник в общежитието в Дебелт
 • Одобрен е отчетът за изпълнението на държавния бюджет за 2015 г. Одобрен е отчетът за изпълнението на държавни
 • Възнагражденията на членовете на РИК ще се изплащат от областните администрации Възнагражденията на членовете на РИК ще се из
 • Президентът: Отговорността за кандидатурата за ООН е на правителството Президентът: Отговорността за кандидатурата з
 • Борисов смени Бокова с Кристалина Георгиева в надпреварата за ООН Борисов смени Бокова с Кристалина Георгиева в
 • Брайън Адамс открива лично фотографската си изложба в София Брайън Адамс открива лично фотографската си и
 • Москва очаква от Анкара разрешенията за "Турски поток" Москва очаква от Анкара разрешенията за "Турс
 • Антикорупционен закон в Южна Корея забранява обяд за повече от 26 долара Антикорупционен закон в Южна Корея забранява
 • 13 млн. посетители на Рим годишно не плащат туристическа такса 13 млн. посетители на Рим годишно не плащат т

Не пропускайте