Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • Промяна в разписанията на влаковете Промяна в разписанията на влаковете
 • Министър Василева с три проверки в Бургаска област Министър Василева с три проверки в Бургаска о
 • Орхан Исмаилов остава зам.-министър на отбраната Орхан Исмаилов остава зам.-министър на отбран
 • Бийбър се колебае - при християните или при юдеите Бийбър се колебае - при християните или при ю
 • Радан Кънев: България излиза от двегодишен политически хаос Радан Кънев: България излиза от двегодишен по
 • Републиканците в САЩ ще доставят оръжие на Украйна Републиканците в САЩ ще доставят оръжие на Ук
 • Петима пострадали при катастрофи Петима пострадали при катастрофи
 • Нов парк искат в "Меден рудник" Нов парк искат в "Меден рудник"
 • Година от смъртта на Тома Бинчев Година от смъртта на Тома Бинчев
 • Спират водата във "Възраждане" Спират водата във "Възраждане"
 • Чуйте как пее Дженифър Лорънс Чуйте как пее Дженифър Лорънс
 • Тройно по-скъпа "Гражданска отговорност” за нарушителите на пътя Тройно по-скъпа "Гражданска отговорност” за н

Не пропускайте