Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • Уникалната система на акад. Норбеков стартира в Бургас Уникалната система на акад. Норбеков стартира
 • Тръмп : НАТО е остаряло, Русия – без санкции Тръмп : НАТО е остаряло, Русия – без санкции
 • Ограничения на пътя около Средец и Малко Търново Ограничения на пътя около Средец и Малко Търн
 • Катастрофа на турски "Боинг" в Киргизстан, 37 жертви Катастрофа на турски "Боинг" в Киргизстан, 37
 • 16януари - най-потискащия ден 16януари - най-потискащия ден
 • Снегорин се запали на магистралата Снегорин се запали на магистралата
 • Младеж си купил пистолет, патроните намерил на улицата Младеж си купил пистолет, патроните намерил н
 • Слаба стрелба провали „Нефтохимик 2010” Слаба стрелба провали „Нефтохимик 2010”
 • „Делфин” ще играе бараж „Делфин” ще играе бараж
 • Хванаха ало измамници обрали 32 000лв. от старица Хванаха ало измамници обрали 32 000лв. от ста
 • Зимен посттравматичен стрес Зимен посттравматичен стрес
 • Отпада ограничението на магистралата, вижте времето днес Отпада ограничението на магистралата, вижте в

Не пропускайте