Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • Корвета "Бодри" стана на 25 Корвета "Бодри" стана на 25
 • Спецоперация спипа софийски взломаджии Спецоперация спипа софийски взломаджии
 • Горя турската баничарница до гарата Горя турската баничарница до гарата
 • Бруталният концепт на Kia – Niro Бруталният концепт на Kia – Niro
 • БГ звезди с концерт в Бургас на Съединението БГ звезди с концерт в Бургас на Съединението
 • 2539 членове в 291 СИК в общината за изборите 2539 членове в 291 СИК в общината за изборите
 • Засилен контрол над вноса на плодове и зеленчуци Засилен контрол над вноса на плодове и зеленч
 • Камерън иска шотландците в GBR Камерън иска шотландците в GBR
 • Нови такси в САЩ за имиграционни визи. Работните поевтиняват Нови такси в САЩ за имиграционни визи. Работн
 • Кобрата не вярва в контузията на Кличко Кобрата не вярва в контузията на Кличко
 • И БК "Делфин" прави мъжки отбор И БК "Делфин" прави мъжки отбор
 • БК "Черноморец" организира международен турнир БК "Черноморец" организира международен турни

Не пропускайте