Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • Лазаров: Предприети са всички мерки за недопускане на подобен терористичен акт Лазаров: Предприети са всички мерки за недопу
 • Единодушно "ДА" от жури, художници и проектанти на визията на Арт галерията Единодушно "ДА" от жури, художници и проектан
 • Промени на няколко автобусни линии Промени на няколко автобусни линии
 • Директна предавка: Е, няма такава „Хонда” Директна предавка: Е, няма такава „Хонда”
 • Областна администрация Бургас стартира нов проект по ОПАК Областна администрация Бургас стартира нов пр
 • EVN: И 14% увеличение на тока ще е малко EVN: И 14% увеличение на тока ще е малко
 • Кабинетът "Орешарски" изпълнил повече от обещаните ангажименти Кабинетът "Орешарски" изпълнил повече от обещ
 • В Африка се разби самолет със 116 души на борда В Африка се разби самолет със 116 души на бор
 • Най-новото парче на рапъра NANA с премиера на лятното издание на "Обичам 90-те" в Лозенец Най-новото парче на рапъра NANA с премиера на
 • ЦРУ с тайни затвори в Полша ЦРУ с тайни затвори в Полша
 • Възпитаничка на Музикалното с трето място от балетен конкурс Възпитаничка на Музикалното с трето място от
 • "Черна магия" застигна парите на пенсионерка "Черна магия" застигна парите на пенсионерка

Не пропускайте