Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • Старшата на „Нефтохимик” разби „Созопол” Старшата на „Нефтохимик” разби „Созопол”
 • „Island sky” акостира на Морска гара „Island sky” акостира на Морска гара
 • Убиецът на Наталия: Обичах я! Убиецът на Наталия: Обичах я!
 • Директна предавка: „Фолксваген“ изтегля проблемните си коли догодина Директна предавка: „Фолксваген“ изтегля пробл
 • Национална катастрофа ли са Балканските войни? Национална катастрофа ли са Балканските войни
 • Борисов: Разчитаме на подкрепата на Холандия Борисов: Разчитаме на подкрепата на Холандия
 • От ГЕРБ се запознаха с проблемите на възрастните крайморци От ГЕРБ се запознаха с проблемите на възрастн
 • Момиче задигна телефона на кавалер Момиче задигна телефона на кавалер
 • Броят на кражбите на акумулаторните крадци продължава да расте Броят на кражбите на акумулаторните крадци пр
 • Облекчава се процедурата за издаване на „Синя карта на ЕС” Облекчава се процедурата за издаване на „Синя
 • Остават само 6 бюра на НСИ, запазват бургаското Остават само 6 бюра на НСИ, запазват бургаско
 • Учениците ни искат да стават кондиционни треньори в западни университети Учениците ни искат да стават кондиционни трен

Не пропускайте