Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • Всеки шестнадесети българин е чиновник Всеки шестнадесети българин е чиновник
 • Кунева обяви България за крайна дестинация за мигранти Кунева обяви България за крайна дестинация за
 • Европроверката на прокуратурата започва с шест дела Европроверката на прокуратурата започва с шес
 • Мъж загина след гонка с полицията в Пловдив Мъж загина след гонка с полицията в Пловдив
 • Закриха 69 паралелки в страната след първо класиране за прием след 7-ми клас Закриха 69 паралелки в страната след първо кл
 • Газпром готов за диалог с Турция за газопровода Газпром готов за диалог с Турция за газопрово
 • Местят тайно Димитър Желязков от МБАЛ-Бургас Местят тайно Димитър Желязков от МБАЛ-Бургас
 • 9 г. затвор за бившия премиер на Молдова 9 г. затвор за бившия премиер на Молдова
 • Преглед на печата 28.06.2016г. Преглед на печата 28.06.2016г.
 • Холандия призова Великобритания да напуска постепенно ЕС Холандия призова Великобритания да напуска по
 • Отварят офертите за изграждането на детски и спортни обекти за 34 млн.лв. Отварят офертите за изграждането на детски и
 • Земетресение от 6.0 по Рихтер в Мексико Земетресение от 6.0 по Рихтер в Мексико

Не пропускайте