Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • "Син език" в Царево, Средец и Малко Търново "Син език" в Царево, Средец и Малко Търново
 • Август: Дъжд в Западна България, по морето - слънце Август: Дъжд в Западна България, по морето -
 • Спират водата в Маринка Спират водата в Маринка
 • Директна предавка: Десетте най-странни летателни машини І част Директна предавка: Десетте най-странни летате
 • Битката при Ключ - начало на края на Първата българска държава Битката при Ключ - начало на края на Първата
 • Златната Станка премина в "Черноморец" Златната Станка премина в "Черноморец"
 • Възможно е да има и българи в ИДИЛ Възможно е да има и българи в ИДИЛ
 • Дъждове взеха жертва в Габровско Дъждове взеха жертва в Габровско
 • В Турция: Жените да не се смеят на публично място В Турция: Жените да не се смеят на публично м
 • Нови скулптури ще красят Бургас Нови скулптури ще красят Бургас
 • Поморие е целогодишна дестинация за туристите Поморие е целогодишна дестинация за туристите
 • Австралийски затворници пият навън, връщат се и черпят Австралийски затворници пият навън, връщат се

Не пропускайте