Една година фолк радио в Бургас

radio-folk

Най–българското радио в бургаския ефир - радио “Фолк”, отбеляза своя първи рожден ден. Под мотото “Чуйте българското!”, то стартира точно преди една  година на честота 91.6 ФМ.

Златка Ставрева, Жечка Сланинкова, Лазар Налбантов, Златина Маркова, Георги Димитров, Данислав Кехайов - това са само част от имената гостували в студиото на “Фолк Радио”. Гласовитите народни изпълнители разказаха за успехите си и бъдещите си творчески планове пред харизматичния водещ Георги Янакиев.

91.6 ФМ е единствената честота в родния ефир, която излъчва само българска фолклорна музика. Странджански, тракийски, родопски, македонски песни и още музика от неизчерпаемото народно творчество могат да бъдат чути единствено в ефира на “Фолк” - Бургас. Ежемесечно в сайта на радиостанцията се гласува и за предпочитана народна песен.

„Да продължава да съхранява най–богатия фолклор на планетата - българският“, това пожела на радиото основателят на ансамбъл “Българе” Христо Димитров. Работещия от дълги години в Германия Проф. Брадичков пък направи дарение на радиото, за да се чува, знае и пее българската народна песен. Той, а и хиляди българи по света редовно слушат „Фолк” онлайн през сайта на радиото.

Автентичната фолклорна музика е магнит за хора от  различни възрасти. В подкрепа на факта свидетелства и това, че само няколко месеца след старта си „Фолк” е представено в национални проучвания на аудиторията, въпреки че е регионално радио.  Групата на радио “Фолк” в социалната мрежа Фейсбук наброява близо 1000 човека. Обаждания от Германия, Англия, Гърция, Италия и САЩ свидетелстват, че любовта към българският песенен фолклор е жива макар и далече от родното бащино огнище.

С настъпващите Коледни празници от “Фолк Радио” подготвят много изненади. Екипът стартира рубриките “Моята любима народна песен” и “Фолклорна гатанка”, която ще зарадва и с награди.

Радио “Фолк” е част от групата на “MIXX Media” заедно с радио “MIXX”, ”Радио 1” Бургас и ”Радио 1” Сливен. • Пенсионерите ще получават пенсиите си от всяка пощенска станция Пенсионерите ще получават пенсиите си от всяк
 • Поморие отбеляза Освобождението Поморие отбеляза Освобождението
 • Цветя и вечна почит за освободителите на България /СНИМКИ/ Цветя и вечна почит за освободителите на Бълг
 • Измамниците не почиват и на празника Измамниците не почиват и на празника
 • Детска игра подпали склада на ресторант "Нептун" Детска игра подпали склада на ресторант "Непт
 • Въоръжен ограби супермаркет в "М.рудник" Въоръжен ограби супермаркет в "М.рудник"
 • Полицай за малко да отнесе пердах заради скандал между мъже Полицай за малко да отнесе пердах заради скан
 • 10 малко известни факта за връх Шипка и Шипченската епопея 10 малко известни факта за връх Шипка и Шипче
 • Църквите в Арбанаси са на държавата, реши ВКС Църквите в Арбанаси са на държавата, реши ВКС
 • Депутат: Политическият елит съзнателно загърбва историята Депутат: Политическият елит съзнателно загърб
 • Приеха Кейт по спешност в болница Приеха Кейт по спешност в болница
 • Къщата, в която е подписан Санстефанският мирен договор, се продава Къщата, в която е подписан Санстефанският мир

Не пропускайте