Първото футболно училище в Бургас отваря врати на 22 октомври

futbolno-u4ili6te

На 22 октомври /събота/ ще бъде отворена нова страница в историята на бургаския футбол. На тази дата ще се открие първото футболно училище в града, което носи името „Морски звезди”. В него се залага изцяло на професионализма.
Училището привлича деца от 7 до 10 години, но са възможни и компромиси извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в „Морски звезди” могат да се запишат и момичета.
Първата тренировка ще се проведе на 22 октомври от 10.30 часа на игрището в спортен комплекс „Изгрев” под ръководството на Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Двамата са известни бивши бургаски футболисти, натрупали вече богат опит в треньорската професия и понастоящем селекционери на юношески национални отбори на България. Съвсем скоро към тях в „Морски звезди” ще се присъединят още двама качествени специалисти. С момичетата пък ще работи дипломирана треньорка.
Методиката, която ще се използва в „Морски звезди”, е взаимствана от водещи западноевропейски школи като германската, швейцарската и холандската. Основател и собственик на училището е бившият търговски директор на футболните клубове „Нафтекс” и „Черноморец-Бургас” Радостин Костов, който беше дясна ръка на Фреди Бобич, докато германецът заемаше поста на изпълнителен директор на „Лазур”. Управител на „Морски звезди” също е бивш служител на „Нафтекс” и „Черноморец” – Сияна Анестиева.
Тренировките във футболното училище ще се водят два пъти седмично в удобно за децата време на игрището в „Изгрев”. В ход са преговори да се ползва и игрището в ж.к. „Меден рудник” до училище „Елин Пелин”.
Таксите са достъпни, като включват и застраховка. За да бъдат родителите напълно спокойни, на тренировките винаги ще присъстват квалифицирани медицински лица с опит в спортната травматология.
Пълни подробности за училището и за подобни начинания в световен мащаб, както и интересни интервюта с известни спортни личности специално за „Морски звезди” могат да се намерят в интернет на адрес www.morskizvezdi.eu. Това е официалният сайт на първото футболно училище в Бургас, който ще се обновява постоянно най-вече в услуга на записалите се деца и техните родители. • Нестихващи аплодисменти с поглед към небето за Митко Цонев Нестихващи аплодисменти с поглед към небето з
 • Градът се разраства, заплатите намаляват Градът се разраства, заплатите намаляват
 • Директна предавка: Купи си kode 57 – какво му плащаш?! Директна предавка: Купи си kode 57 – какво му
 • Турнир по подводен риболов в Приморско Турнир по подводен риболов в Приморско
 • Домусчиев: В медиите има голям слугинаж! Служат на платена кауза, а са неграмотни Домусчиев: В медиите има голям слугинаж! Служ
 • Застреляха братовчедка на баскетболиста Дуейн Уейд Застреляха братовчедка на баскетболиста Дуейн
 • Чак в края на сезона се сетиха за таксите от ненаетите плажове Чак в края на сезона се сетиха за таксите от
 • В Поморие горя павилион за дюнери В Поморие горя павилион за дюнери
 • Хотелиер отнася до 50 х.лв. глоба за незаконна дейност на "Фичоза" Хотелиер отнася до 50 х.лв. глоба за незаконн
 • Кафе, чай и безалкохолни за 6 000 лв. на месец за надзирателите Кафе, чай и безалкохолни за 6 000 лв. на месе
 • МВР и МЗХ още не са се разбрали за зоополицията МВР и МЗХ още не са се разбрали за зоополиция
 • С 25% е по-ниска реколтата от картофи в България през тази година С 25% е по-ниска реколтата от картофи в Бълга

Не пропускайте