Първото футболно училище в Бургас отваря врати на 22 октомври

futbolno-u4ili6te

На 22 октомври /събота/ ще бъде отворена нова страница в историята на бургаския футбол. На тази дата ще се открие първото футболно училище в града, което носи името „Морски звезди”. В него се залага изцяло на професионализма.
Училището привлича деца от 7 до 10 години, но са възможни и компромиси извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в „Морски звезди” могат да се запишат и момичета.
Първата тренировка ще се проведе на 22 октомври от 10.30 часа на игрището в спортен комплекс „Изгрев” под ръководството на Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Двамата са известни бивши бургаски футболисти, натрупали вече богат опит в треньорската професия и понастоящем селекционери на юношески национални отбори на България. Съвсем скоро към тях в „Морски звезди” ще се присъединят още двама качествени специалисти. С момичетата пък ще работи дипломирана треньорка.
Методиката, която ще се използва в „Морски звезди”, е взаимствана от водещи западноевропейски школи като германската, швейцарската и холандската. Основател и собственик на училището е бившият търговски директор на футболните клубове „Нафтекс” и „Черноморец-Бургас” Радостин Костов, който беше дясна ръка на Фреди Бобич, докато германецът заемаше поста на изпълнителен директор на „Лазур”. Управител на „Морски звезди” също е бивш служител на „Нафтекс” и „Черноморец” – Сияна Анестиева.
Тренировките във футболното училище ще се водят два пъти седмично в удобно за децата време на игрището в „Изгрев”. В ход са преговори да се ползва и игрището в ж.к. „Меден рудник” до училище „Елин Пелин”.
Таксите са достъпни, като включват и застраховка. За да бъдат родителите напълно спокойни, на тренировките винаги ще присъстват квалифицирани медицински лица с опит в спортната травматология.
Пълни подробности за училището и за подобни начинания в световен мащаб, както и интересни интервюта с известни спортни личности специално за „Морски звезди” могат да се намерят в интернет на адрес www.morskizvezdi.eu. Това е официалният сайт на първото футболно училище в Бургас, който ще се обновява постоянно най-вече в услуга на записалите се деца и техните родители. • Атанаска пред психолог - от "Милото" до признанието Атанаска пред психолог - от "Милото" до призн
 • Версията на Атанаска - конспирация, фантом и изнасилване Версията на Атанаска - конспирация, фантом и
 • Елитен рефер свири бургаското дерби Елитен рефер свири бургаското дерби
 • Отмениха извънредните мерки за птичи грип в Бургаско Отмениха извънредните мерки за птичи грип в Б
 • Директна предавка: Кои ще са световните автомобили за 2015 г.? Директна предавка: Кои ще са световните автом
 • Съветник от ДПС-Руен напусна ОбС, занимавал се с контрабанда Съветник от ДПС-Руен напусна ОбС, занимавал с
 • 25 младежи заживяха в центрове от семеен тип 25 младежи заживяха в центрове от семеен тип
 • Два блока в "М.рудник" подписаха за саниране Два блока в "М.рудник" подписаха за саниране
 • Немцов се оказа с две любовници Немцов се оказа с две любовници
 • Руби с баровски имоти от милионите на Берлускони Руби с баровски имоти от милионите на Берлуск
 • Клошарят Слона заподозрян в убийството на Вероника Клошарят Слона заподозрян в убийството на Вер
 • Осмомартенски НАП подхваща търговците с цветя Осмомартенски НАП подхваща търговците с цветя

Не пропускайте