Първото футболно училище в Бургас отваря врати на 22 октомври

futbolno-u4ili6te

На 22 октомври /събота/ ще бъде отворена нова страница в историята на бургаския футбол. На тази дата ще се открие първото футболно училище в града, което носи името „Морски звезди”. В него се залага изцяло на професионализма.
Училището привлича деца от 7 до 10 години, но са възможни и компромиси извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в „Морски звезди” могат да се запишат и момичета.
Първата тренировка ще се проведе на 22 октомври от 10.30 часа на игрището в спортен комплекс „Изгрев” под ръководството на Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Двамата са известни бивши бургаски футболисти, натрупали вече богат опит в треньорската професия и понастоящем селекционери на юношески национални отбори на България. Съвсем скоро към тях в „Морски звезди” ще се присъединят още двама качествени специалисти. С момичетата пък ще работи дипломирана треньорка.
Методиката, която ще се използва в „Морски звезди”, е взаимствана от водещи западноевропейски школи като германската, швейцарската и холандската. Основател и собственик на училището е бившият търговски директор на футболните клубове „Нафтекс” и „Черноморец-Бургас” Радостин Костов, който беше дясна ръка на Фреди Бобич, докато германецът заемаше поста на изпълнителен директор на „Лазур”. Управител на „Морски звезди” също е бивш служител на „Нафтекс” и „Черноморец” – Сияна Анестиева.
Тренировките във футболното училище ще се водят два пъти седмично в удобно за децата време на игрището в „Изгрев”. В ход са преговори да се ползва и игрището в ж.к. „Меден рудник” до училище „Елин Пелин”.
Таксите са достъпни, като включват и застраховка. За да бъдат родителите напълно спокойни, на тренировките винаги ще присъстват квалифицирани медицински лица с опит в спортната травматология.
Пълни подробности за училището и за подобни начинания в световен мащаб, както и интересни интервюта с известни спортни личности специално за „Морски звезди” могат да се намерят в интернет на адрес www.morskizvezdi.eu. Това е официалният сайт на първото футболно училище в Бургас, който ще се обновява постоянно най-вече в услуга на записалите се деца и техните родители. • Делото "Гранити" тръгна, отново Делото "Гранити" тръгна, отново
 • Румънски и чешки полицаи пазят реда по морето Румънски и чешки полицаи пазят реда по морето
 • "Аз съм инвалид" - коз да избегнеш арест "Аз съм инвалид" - коз да избегнеш арест
 • Директна предавка: Исторически миг – два автономни автомобила пред катастрофа! Директна предавка: Исторически миг – два авто
 • Пореден наглец на инвалидно място насред Бургас Пореден наглец на инвалидно място насред Бург
 • „Шейховете” с подаръци от тревненския кмет „Шейховете” с подаръци от тревненския кмет
 • „Европул Бургас” ще представя България на Балканиади „Европул Бургас” ще представя България на Бал
 • От Бургас до Рудник и Черно море за левче От Бургас до Рудник и Черно море за левче
 • Мамят пенсионери със "сделки" за климатици и компютри Мамят пенсионери със "сделки" за климатици и
 • Чиновниците ще летят в бизнес класа само след разрешение Чиновниците ще летят в бизнес класа само след
 • Координационен съвет ще ни подготвя за членство в еврозоната Координационен съвет ще ни подготвя за членст
 • Бургазлии осиновяват най-много кучета Бургазлии осиновяват най-много кучета

Не пропускайте