Първото футболно училище в Бургас отваря врати на 22 октомври

futbolno-u4ili6te

На 22 октомври /събота/ ще бъде отворена нова страница в историята на бургаския футбол. На тази дата ще се открие първото футболно училище в града, което носи името „Морски звезди”. В него се залага изцяло на професионализма.
Училището привлича деца от 7 до 10 години, но са възможни и компромиси извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в „Морски звезди” могат да се запишат и момичета.
Първата тренировка ще се проведе на 22 октомври от 10.30 часа на игрището в спортен комплекс „Изгрев” под ръководството на Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Двамата са известни бивши бургаски футболисти, натрупали вече богат опит в треньорската професия и понастоящем селекционери на юношески национални отбори на България. Съвсем скоро към тях в „Морски звезди” ще се присъединят още двама качествени специалисти. С момичетата пък ще работи дипломирана треньорка.
Методиката, която ще се използва в „Морски звезди”, е взаимствана от водещи западноевропейски школи като германската, швейцарската и холандската. Основател и собственик на училището е бившият търговски директор на футболните клубове „Нафтекс” и „Черноморец-Бургас” Радостин Костов, който беше дясна ръка на Фреди Бобич, докато германецът заемаше поста на изпълнителен директор на „Лазур”. Управител на „Морски звезди” също е бивш служител на „Нафтекс” и „Черноморец” – Сияна Анестиева.
Тренировките във футболното училище ще се водят два пъти седмично в удобно за децата време на игрището в „Изгрев”. В ход са преговори да се ползва и игрището в ж.к. „Меден рудник” до училище „Елин Пелин”.
Таксите са достъпни, като включват и застраховка. За да бъдат родителите напълно спокойни, на тренировките винаги ще присъстват квалифицирани медицински лица с опит в спортната травматология.
Пълни подробности за училището и за подобни начинания в световен мащаб, както и интересни интервюта с известни спортни личности специално за „Морски звезди” могат да се намерят в интернет на адрес www.morskizvezdi.eu. Това е официалният сайт на първото футболно училище в Бургас, който ще се обновява постоянно най-вече в услуга на записалите се деца и техните родители. • Радио Бургас дари книги с послания на децата от „Ронкали“ Радио Бургас дари книги с послания на децата
 • Най-красивата жена според People Най-красивата жена според People
 • Джоди Фостър се ожени за приятелката си Джоди Фостър се ожени за приятелката си
 • Британските ученици с пистолети и брадви на училище Британските ученици с пистолети и брадви на у
 • Руски бомбардировачи близо до Шотландия Руски бомбардировачи близо до Шотландия
 • Почина братът на Камила Почина братът на Камила
 • Освирквания за Оланд в Южна Франция Освирквания за Оланд в Южна Франция
 • Прелели язовири във Видинско Прелели язовири във Видинско
 • EVN започва преговори с НЕК EVN започва преговори с НЕК
 • Здравният министър идва в Бургас за спешната помощ Здравният министър идва в Бургас за спешната
 • Преглед на печата 24.04.2014г. Преглед на печата 24.04.2014г.
 • "50 портрета" от Петър Абаджиев в Бургас "50 портрета" от Петър Абаджиев в Бургас

Не пропускайте