Първото футболно училище в Бургас отваря врати на 22 октомври

futbolno-u4ili6te

На 22 октомври /събота/ ще бъде отворена нова страница в историята на бургаския футбол. На тази дата ще се открие първото футболно училище в града, което носи името „Морски звезди”. В него се залага изцяло на професионализма.
Училището привлича деца от 7 до 10 години, но са възможни и компромиси извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в „Морски звезди” могат да се запишат и момичета.
Първата тренировка ще се проведе на 22 октомври от 10.30 часа на игрището в спортен комплекс „Изгрев” под ръководството на Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Двамата са известни бивши бургаски футболисти, натрупали вече богат опит в треньорската професия и понастоящем селекционери на юношески национални отбори на България. Съвсем скоро към тях в „Морски звезди” ще се присъединят още двама качествени специалисти. С момичетата пък ще работи дипломирана треньорка.
Методиката, която ще се използва в „Морски звезди”, е взаимствана от водещи западноевропейски школи като германската, швейцарската и холандската. Основател и собственик на училището е бившият търговски директор на футболните клубове „Нафтекс” и „Черноморец-Бургас” Радостин Костов, който беше дясна ръка на Фреди Бобич, докато германецът заемаше поста на изпълнителен директор на „Лазур”. Управител на „Морски звезди” също е бивш служител на „Нафтекс” и „Черноморец” – Сияна Анестиева.
Тренировките във футболното училище ще се водят два пъти седмично в удобно за децата време на игрището в „Изгрев”. В ход са преговори да се ползва и игрището в ж.к. „Меден рудник” до училище „Елин Пелин”.
Таксите са достъпни, като включват и застраховка. За да бъдат родителите напълно спокойни, на тренировките винаги ще присъстват квалифицирани медицински лица с опит в спортната травматология.
Пълни подробности за училището и за подобни начинания в световен мащаб, както и интересни интервюта с известни спортни личности специално за „Морски звезди” могат да се намерят в интернет на адрес www.morskizvezdi.eu. Това е официалният сайт на първото футболно училище в Бургас, който ще се обновява постоянно най-вече в услуга на записалите се деца и техните родители. • Укрепват склона при стълбището към Централен плаж Укрепват склона при стълбището към Централен
 • Бургазлия ще лежи 14 г. за убийство на пастира си Бургазлия ще лежи 14 г. за убийство на пастир
 • Директна предавка: Купувай, народе! Какво му плащаш? Директна предавка: Купувай, народе! Какво му
 • МОН определи нови ваканции МОН определи нови ваканции
 • Нефтохимик се раздели с Даниел Гаджев Нефтохимик се раздели с Даниел Гаджев
 • Записват за прегледи в Звеното по асистирана репродукция Записват за прегледи в Звеното по асистирана
 • Грубият строеж на Арена Бургас приключва до март 2017-та Грубият строеж на Арена Бургас приключва до м
 • Украинец скочи на Ким, за да й целуне дупето Украинец скочи на Ким, за да й целуне дупето
 • "Ако сме целели объркване, постигнахме го", според Соломон Паси "Ако сме целели объркване, постигнахме го", с
 • Томислав Дончев: „Еврофондовете през 2017-та ще са намалени" Томислав Дончев: „Еврофондовете през 2017-та
 • Удължиха извънредното положение в Турция Удължиха извънредното положение в Турция
 • Олимпийски и световни шампиони идват на плувен турнир „Бриз“ за „Купа Бургас“ Олимпийски и световни шампиони идват на плуве

Не пропускайте