Първото футболно училище в Бургас отваря врати на 22 октомври

futbolno-u4ili6te

На 22 октомври /събота/ ще бъде отворена нова страница в историята на бургаския футбол. На тази дата ще се открие първото футболно училище в града, което носи името „Морски звезди”. В него се залага изцяло на професионализма.
Училището привлича деца от 7 до 10 години, но са възможни и компромиси извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в „Морски звезди” могат да се запишат и момичета.
Първата тренировка ще се проведе на 22 октомври от 10.30 часа на игрището в спортен комплекс „Изгрев” под ръководството на Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Двамата са известни бивши бургаски футболисти, натрупали вече богат опит в треньорската професия и понастоящем селекционери на юношески национални отбори на България. Съвсем скоро към тях в „Морски звезди” ще се присъединят още двама качествени специалисти. С момичетата пък ще работи дипломирана треньорка.
Методиката, която ще се използва в „Морски звезди”, е взаимствана от водещи западноевропейски школи като германската, швейцарската и холандската. Основател и собственик на училището е бившият търговски директор на футболните клубове „Нафтекс” и „Черноморец-Бургас” Радостин Костов, който беше дясна ръка на Фреди Бобич, докато германецът заемаше поста на изпълнителен директор на „Лазур”. Управител на „Морски звезди” също е бивш служител на „Нафтекс” и „Черноморец” – Сияна Анестиева.
Тренировките във футболното училище ще се водят два пъти седмично в удобно за децата време на игрището в „Изгрев”. В ход са преговори да се ползва и игрището в ж.к. „Меден рудник” до училище „Елин Пелин”.
Таксите са достъпни, като включват и застраховка. За да бъдат родителите напълно спокойни, на тренировките винаги ще присъстват квалифицирани медицински лица с опит в спортната травматология.
Пълни подробности за училището и за подобни начинания в световен мащаб, както и интересни интервюта с известни спортни личности специално за „Морски звезди” могат да се намерят в интернет на адрес www.morskizvezdi.eu. Това е официалният сайт на първото футболно училище в Бургас, който ще се обновява постоянно най-вече в услуга на записалите се деца и техните родители. • 70 години Военноморска база Бургас 70 години Военноморска база Бургас
 • Британец даде 95 000 паунда, за да прилича на Кардашиян Британец даде 95 000 паунда, за да прилича на
 • ООН: Убита е една от "манекенките" на „Ислямска държава“ ООН: Убита е една от "манекенките" на „Ислямс
 • България не спира "Южен поток" България не спира "Южен поток"
 • Поморие организира коледно забавление за най-малките Поморие организира коледно забавление за най-
 • Посланикът на Израел пали четвъртата свещ на Ханука в Бургас Посланикът на Израел пали четвъртата свещ на
 • Откриват новия спортен корпус към ПМГ и Френската Откриват новия спортен корпус към ПМГ и Френс
 • 8 деца намерени мъртви в Австралия 8 деца намерени мъртви в Австралия
 • Преглед на печата 19.12.2014г. Преглед на печата 19.12.2014г.
 • Уволниха шефа на РИОСВ, сменят го с човек на НФСБ Уволниха шефа на РИОСВ, сменят го с човек на
 • Полицейските патрули днес, 19.12. Полицейските патрули днес, 19.12.
 • БОС потвърди белгийската присъда на сводник БОС потвърди белгийската присъда на сводник

Не пропускайте