Първото футболно училище в Бургас отваря врати на 22 октомври

futbolno-u4ili6te

На 22 октомври /събота/ ще бъде отворена нова страница в историята на бургаския футбол. На тази дата ще се открие първото футболно училище в града, което носи името „Морски звезди”. В него се залага изцяло на професионализма.
Училището привлича деца от 7 до 10 години, но са възможни и компромиси извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в „Морски звезди” могат да се запишат и момичета.
Първата тренировка ще се проведе на 22 октомври от 10.30 часа на игрището в спортен комплекс „Изгрев” под ръководството на Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Двамата са известни бивши бургаски футболисти, натрупали вече богат опит в треньорската професия и понастоящем селекционери на юношески национални отбори на България. Съвсем скоро към тях в „Морски звезди” ще се присъединят още двама качествени специалисти. С момичетата пък ще работи дипломирана треньорка.
Методиката, която ще се използва в „Морски звезди”, е взаимствана от водещи западноевропейски школи като германската, швейцарската и холандската. Основател и собственик на училището е бившият търговски директор на футболните клубове „Нафтекс” и „Черноморец-Бургас” Радостин Костов, който беше дясна ръка на Фреди Бобич, докато германецът заемаше поста на изпълнителен директор на „Лазур”. Управител на „Морски звезди” също е бивш служител на „Нафтекс” и „Черноморец” – Сияна Анестиева.
Тренировките във футболното училище ще се водят два пъти седмично в удобно за децата време на игрището в „Изгрев”. В ход са преговори да се ползва и игрището в ж.к. „Меден рудник” до училище „Елин Пелин”.
Таксите са достъпни, като включват и застраховка. За да бъдат родителите напълно спокойни, на тренировките винаги ще присъстват квалифицирани медицински лица с опит в спортната травматология.
Пълни подробности за училището и за подобни начинания в световен мащаб, както и интересни интервюта с известни спортни личности специално за „Морски звезди” могат да се намерят в интернет на адрес www.morskizvezdi.eu. Това е официалният сайт на първото футболно училище в Бургас, който ще се обновява постоянно най-вече в услуга на записалите се деца и техните родители. • Баща и син дебютират в Бургас с "Нефтохимик 2010" Баща и син дебютират в Бургас с "Нефтохимик 2
 • Пак преляха реки Пак преляха реки
 • Коалиционно правителство в Република Сръбска Коалиционно правителство в Република Сръбска
 • Сърбия с празни стадиони до края на квалификациите за Евро-2016 Сърбия с празни стадиони до края на квалифика
 • Погват медии с нов турски закон Погват медии с нов турски закон
 • Кръстьо Петков: Сбъркат ли - чакат ни зимни избори и исландска революция Кръстьо Петков: Сбъркат ли - чакат ни зимни и
 • Експерти искат да се определи капиталовата адекватност на КТБ Експерти искат да се определи капиталовата ад
 • И жената на Цв. Василев на разпит И жената на Цв. Василев на разпит
 • Нашенец влиза в US затвор за хакерство Нашенец влиза в US затвор за хакерство
 • Измамили Марадона с $ 20 млн.долара Измамили Марадона с $ 20 млн.долара
 • По съветите на хубавото Наде напоиха журналисти По съветите на хубавото Наде напоиха журналис
 • Прищявки: Клуни и жена му пак ще се женят Прищявки: Клуни и жена му пак ще се женят

Не пропускайте