Първото футболно училище в Бургас отваря врати на 22 октомври

futbolno-u4ili6te

На 22 октомври /събота/ ще бъде отворена нова страница в историята на бургаския футбол. На тази дата ще се открие първото футболно училище в града, което носи името „Морски звезди”. В него се залага изцяло на професионализма.
Училището привлича деца от 7 до 10 години, но са възможни и компромиси извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в „Морски звезди” могат да се запишат и момичета.
Първата тренировка ще се проведе на 22 октомври от 10.30 часа на игрището в спортен комплекс „Изгрев” под ръководството на Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Двамата са известни бивши бургаски футболисти, натрупали вече богат опит в треньорската професия и понастоящем селекционери на юношески национални отбори на България. Съвсем скоро към тях в „Морски звезди” ще се присъединят още двама качествени специалисти. С момичетата пък ще работи дипломирана треньорка.
Методиката, която ще се използва в „Морски звезди”, е взаимствана от водещи западноевропейски школи като германската, швейцарската и холандската. Основател и собственик на училището е бившият търговски директор на футболните клубове „Нафтекс” и „Черноморец-Бургас” Радостин Костов, който беше дясна ръка на Фреди Бобич, докато германецът заемаше поста на изпълнителен директор на „Лазур”. Управител на „Морски звезди” също е бивш служител на „Нафтекс” и „Черноморец” – Сияна Анестиева.
Тренировките във футболното училище ще се водят два пъти седмично в удобно за децата време на игрището в „Изгрев”. В ход са преговори да се ползва и игрището в ж.к. „Меден рудник” до училище „Елин Пелин”.
Таксите са достъпни, като включват и застраховка. За да бъдат родителите напълно спокойни, на тренировките винаги ще присъстват квалифицирани медицински лица с опит в спортната травматология.
Пълни подробности за училището и за подобни начинания в световен мащаб, както и интересни интервюта с известни спортни личности специално за „Морски звезди” могат да се намерят в интернет на адрес www.morskizvezdi.eu. Това е официалният сайт на първото футболно училище в Бургас, който ще се обновява постоянно най-вече в услуга на записалите се деца и техните родители. • Този човек отказа да се залее с вода, но отправи послание Този човек отказа да се залее с вода, но отпр
 • Григор не успя да се класира на 1/4 финал Григор не успя да се класира на 1/4 финал
 • "Ислямска държава" обезглави още един журналист "Ислямска държава" обезглави още един журнали
 • Преглед на печата 03.09.2014г. Преглед на печата 03.09.2014г.
 • "Нефтохимик" среща "Черноморец" за купата "Нефтохимик" среща "Черноморец" за купата
 • Допълнителни средства срещу „син език”и за затворите Допълнителни средства срещу „син език”и за за
 • Бременските музиканти с безплатен концерт в Бургас Бременските музиканти с безплатен концерт в Б
 • Първите небостъргачи са от ІІІ век Първите небостъргачи са от ІІІ век
 • Земята е затвор за вселенски престъпници Земята е затвор за вселенски престъпници
 • "Касторо сей" за "Южен поток" акостира в пристанище "Бургас - изток 2" "Касторо сей" за "Южен поток" акостира в прис
 • ББЦ: Гответе се за изненади ББЦ: Гответе се за изненади
 • Директна предавка: Колата, която се произвеждаше и в България Директна предавка: Колата, която се произвежд

Не пропускайте