Първото футболно училище в Бургас отваря врати на 22 октомври

futbolno-u4ili6te

На 22 октомври /събота/ ще бъде отворена нова страница в историята на бургаския футбол. На тази дата ще се открие първото футболно училище в града, което носи името „Морски звезди”. В него се залага изцяло на професионализма.
Училището привлича деца от 7 до 10 години, но са възможни и компромиси извън този възрастов диапазон. Интересното е, че в „Морски звезди” могат да се запишат и момичета.
Първата тренировка ще се проведе на 22 октомври от 10.30 часа на игрището в спортен комплекс „Изгрев” под ръководството на Владо Стоянов и Мирослав Кралев. Двамата са известни бивши бургаски футболисти, натрупали вече богат опит в треньорската професия и понастоящем селекционери на юношески национални отбори на България. Съвсем скоро към тях в „Морски звезди” ще се присъединят още двама качествени специалисти. С момичетата пък ще работи дипломирана треньорка.
Методиката, която ще се използва в „Морски звезди”, е взаимствана от водещи западноевропейски школи като германската, швейцарската и холандската. Основател и собственик на училището е бившият търговски директор на футболните клубове „Нафтекс” и „Черноморец-Бургас” Радостин Костов, който беше дясна ръка на Фреди Бобич, докато германецът заемаше поста на изпълнителен директор на „Лазур”. Управител на „Морски звезди” също е бивш служител на „Нафтекс” и „Черноморец” – Сияна Анестиева.
Тренировките във футболното училище ще се водят два пъти седмично в удобно за децата време на игрището в „Изгрев”. В ход са преговори да се ползва и игрището в ж.к. „Меден рудник” до училище „Елин Пелин”.
Таксите са достъпни, като включват и застраховка. За да бъдат родителите напълно спокойни, на тренировките винаги ще присъстват квалифицирани медицински лица с опит в спортната травматология.
Пълни подробности за училището и за подобни начинания в световен мащаб, както и интересни интервюта с известни спортни личности специално за „Морски звезди” могат да се намерят в интернет на адрес www.morskizvezdi.eu. Това е официалният сайт на първото футболно училище в Бургас, който ще се обновява постоянно най-вече в услуга на записалите се деца и техните родители. • Мигрантите се жалват от нарушени права Мигрантите се жалват от нарушени права
 • Комисия ще има, бъдеще за Черноморец - може би Комисия ще има, бъдеще за Черноморец - може б
 • 1/3 от българите живеят на септични ями 1/3 от българите живеят на септични ями
 • Свалените руски пилоти получиха ордени Свалените руски пилоти получиха ордени
 • Пингвините могат да намалят самолетните катастрофи Пингвините могат да намалят самолетните катас
 • ОбС почете жертвите във Франция... и само Франция ОбС почете жертвите във Франция... и само Фра
 • Цацаров дава М. Андреев на парламентарната комисия по етика Цацаров дава М. Андреев на парламентарната ко
 • Извънредна сесия преди Никулден Извънредна сесия преди Никулден
 • Юнкер: Шенген е в кома, еврото ще се срине без него Юнкер: Шенген е в кома, еврото ще се срине бе
 • Нулев прираст към 2020 г. Нулев прираст към 2020 г.
 • Япония готова за първия подводен град Япония готова за първия подводен град
 • АПИ: Пътувайте към Северозападна България готови за зима АПИ: Пътувайте към Северозападна България гот

Не пропускайте